среда, 27. септембар 2017.

Dva jezika u ranom detinjstvu – pomodarstvo i nezdrava ambicija roditelja ili višestruka i dugoročna korist za decu?

Roditelji su često u nedoumici kada je najbolje vreme da se počne sa uvođenjem drugog jezika i u kojoj meri. Zbunjujuća su i oprečna mišljenja različitih stručnjaka za jezik kada je rana dvojezičnost u pitanju. Neki stručnjaci insistiraju na jednom jeziku barem do treće godine, dok drugi ukazuju da paralelno usvajanje dva jezika ne predstavlja nikakav problem za decu.

Predavanje o ranoj dvojezičnosti, namenjeno roditeljima, nastavnicima i drugim stručnjacima za jezički razvoj dece, preneće informacije o naučno dokazanim činjenicama u vezi sa manje poznatim prednostima dvojezičnosti i mnogim zabludama (npr. uverenje da paralelno usvajanje dva jezika dovodi do jezičkih poremećaja).  

Predavač, magistar engleskog jezika i roditelj dvojezičnog deteta, predložiće i praktične (gotovo) besplatne  korake za ranu dvojezičnost do koje se može doći bez napornog učenja i u jednojezičnoj sredini.

Predavanje će se održati u okviru Evrospke noći istraživača, u petak, 29. septembra, u 18h, u prostorijama Univerziteta za poslovne studije, Jovana Dučića 23a u Banjaluci.  Više o programu Evrospke noći istraživača za Banjaluku, pogledajte na: http://www.nocistrazivaca.ba/novosti/item/103-predavanje-o-dvojezicnosti-nezdrava-ambicija-ili-visestruka-korist-za-djecu


Pogledajte: Petogodišnji dečak iz Republike Srpske govori engleski jezik koji najvećim delom usvaja preko crtanih filmova (video)




Нема коментара:

Постави коментар